Ce este pariul handicap asiatic? Pariuri Online iti explica si exemplifica pariul handicap asiatic

» pariuri online: pariul handicap asiatic

Ce este pariul handicap asiatic?

 • Ca si la handicapul normal, la pariul handicap asiatic echipa mai slab cotata primeste un avans virtual inainte de meci, insa acest avans nu este neaparat un numar intreg de goluri - poate fi 0, 1/2, 1/4, 3/4, 1, 1 1/4 etc (se poate scrie si zecimal 0.5, 0.25, 1.25 etc.). O notatie alternativa a handicapului asiatic la sfert este 0-0.5 pentru 0.25, 0.5-1 pentru 0.75 samd.
 • Acest fapt elimina posibilitatea unei remize in meciul respectiv, exista numai victorie pentru gazde sau pentru oaspeti. Daca pariul se termina la egalitate (cum poate fi in cazul handicapului 0-0, 1-0 sau 0-1), ti se returneaza exact miza pe care ai pariat.

Exemple:

 • Handicap 0-0
  Este cunoscut si sub numele de DNB la pariuri (prescurtarea de la "draw no bet"). In caz de remiza (0-0, 1-1 etc) este returnata exact suma pariata
  semn 1 – pentru victoria gazdelor
  semn 2 – pentru victoria oaspetilor
 • Handicap 0-1/2
  Echipa oaspete primeste un avans de 1/2 goluri.
  semn 1 - pentru victoria gazdelor
  semn 2 - pentru orice alt rezultat (remiza sau victorie a oaspetilor)
 • Handicap 0-1/4
  O regula speciala se aplica in cazul handicapurilor de tip « sfert » (1/4, 3/4 etc). Intuitiv, sunt de fapt doua pariuri cu cate jumatate din miza, unul 0-0 iar altul 0-1/2 (analog, pot fi descompuse si celelalte pariuri la sfert)
  semn 1 – pentru victoria gazdelor
  semn 2 – pentru victoria oaspetilor
  In caz de remiza, se pierde jumatate din miza daca s-a pariat 1, si se cistiga jumatate din pariu daca s-a pariat 2 (adica se returneaza 50% din miza + 50% x miza x cota).
 • Handicap 0-3/4
  semn 1 – pentru victoria gazdelor la cel putin 2 goluri
  semn 2 – pentru egal sau victoria oaspetilor
  In caz de victorie la exact un gol a gazdelor, se cistiga jumatate din pariu daca s-a pariat 1, respectiv se pierde jumatate din miza daca s-a pariat 2.
 • Handicap 0-1 1/4
  semn 1 – pentru victorie a gazdelor la cel putin 2 goluri
  semn 2 – pentru remiza sau victorie a oaspetilor. In caz de victorie la exact un gol a gazdelor, se pierde jumatate din miza daca s-a pariat 1, respectiv se cistiga jumatate din pariu daca s-a pariat 2.

Avantajele pariului handicap asiatic:

 • Se elimina posibilitatea unui rezultat egal (exista numai 1 sau 2), astfel ca sansa initiala de cistig creste de la 33,3% la 50%
 • Daca s-a pariat la sfert pe o echipa care reuseste numai o remiza, se pierde numai jumatate din miza.
 • Se poate cistiga o parte din pariu, chiar daca pronosticul nu este intrutotul precis (spre exemplu cind se pariaza pe victorie la minim 2 goluri, iar aceasta se produce la doar un gol diferenta).
 • Analog, se poate cistiga jumatate din pariul pe o echipa mai slaba chiar daca aceasta pierde meciul, insa doar la un anumit numar de goluri diferenta.
 • In acest fel se poate paria, la cote ridicate, pe echipa favorita sau pe underdog (outsider) chiar daca este o diferenta mare de valoare intre cele doua adversare.

Calculator de handicap asiatic (calculeaza profitul in functie de tipul de pariu, cota, miza si rezultat)