Serviciul oferit de pariuri-online.ro are drept scop informarea publicului care doreste sa participe la pariuri sportive
Meniu principal: Home | De ce pariuri online? | Dechidere cont | Agentii recomandate | Cardul Visa Electron | Linkuri
Live info: Clasamente | Live scores | Cote comparate | Trend cote
Info: Tips&tricks | Analiza meci | Management bani | Handicap | Handicap asiatic | Betting exchange | Pariuri sigure | Dictionar

Strategii de pariere

Comentarii despre sisteme de joc, diverse strategii de pariere si moneymanagement.

Moderator: pariuri-online.ro

Strategii de pariere

Mesajde Valy70s » Vin Dec 09, 2011 7:53 pm

Strategii de pariere - generalitati

Fara indoiala ca cel mai simplu se castiga la pariuri sportive atunci cand se pariaza pe un bilet combinat cu un numar de 3, 4, 5 sau x evenimente , de regula pe favoriti, iar acestia castiga. Numai ca de cele mai multe ori nu toti favoritii reusesc sa se impuna , biletele sunt necastigatoare iar banii investiti sunt pierduti. De aceea, majoritatea parioorilor cu "experienta" incearca sa castige folosind diverse strategii, sxcheme sau sisteme prin care reusesc ( sau nu ) sa isi asigure un profit mai mare sau mai mic, pe termen mediu sau lung, chiar daca in prima faza contabilizeaza pierderi.
Voi incerca in articolele urmatoare sa prezint cateva strategii de pariere , cu specificatia ca acestea nu garanteaza castiguri sigure pentru ca pariurile sportive sunt fara indoiala jocuri de noroc iar norocul si inspiratia au un rol foarte important indiferent de strategia folosita. Probabil ca nu exista parior care sa nu fi castigat la pariuri sportive datorita unui gol marcat in minutele de prelungiri sau care sa nu fi pierdut din acelasi motiv. Sau poate ca echipa pe care a pariat ar fi castigat daca arbitrul nu ar fi anulat un gol perfect valabil pe motiv de offside sau nu ar fi acordat un penalty gratuit echipei adverse. Sunt foarte multi factori care influenteaza desfasurarea si rezultatul unui meci si prin urmare rezultatul este imprevizibil indiferent de cota atribuita pentru acel tip de pariu.
Inspiratie nu inseamna neaparat sa ghicesti 3, 4 sau 5 pronosticuri cu cote de 1.40-1.60, ci mai ales sa stii sa eviti surprizele care pot aparea la meciurile cu aceste cote, pentru ca este clar ca o echipa ce are cota 1.40 pentru victorie este favorita certa in acel meci.
Strategiile de pariere au rolul de a asigura un castig sigur in timpdar necesita cunostinte temeinice cu privire la echipele pe care se pariaza, oarece cunostinte de matematica si nu in ultimul rand, o suma importanta de bani pe care pariorul este dispus sa ii riste opentru obtinerea unui profit in final. Ma voi referi pentru inceput la sistemele de pariere pentru pariuri simple ( pe un singur eveniment ) intrucat pentru pariurile combi lucrurile se complica odata cu cresterea numarului de evenimente pe bilet.
Valy70s
 
Mesaje: 8173
Membru din: Lun Feb 07, 2011 7:44 pm

Re: Strategii de pariere

Mesajde Valy70s » Vin Dec 09, 2011 8:42 pm

Sistemul 1

Se pariaza pe un singur eveniment, pe o cota de aproximativ 2.00 ( minim 1,90 si maxim 2.10, diferentele fiind foarte mici in caz de profit sau pierdere ). Sa presupunem ca miza initiala este de 10 unitati ( RON, EURO, etc ). Daca pariul este castigator se realizeaza un profit de 10 unitati. In acest caz se pariaza din nou , pe un alt eveniment, in acelasi fel. Daca insa pariul este necastigator , se alege un al doilea evenimentcu o cota de 2.00pe care se pariaza suma de 20 unitati pentru a se acoperi pierderea anterioara si pentru a se realiza profit. Daca nici acest pariu nu este castigator , se alege un al treilea eveniment, tot cu o cota de 2.00 si se pariaza 40 de unitati pentru a se acoperi pierderile anterioare in valoare totala de 30 unitati si pentru a se realiza profitul propus. Aceasta operatiune se repeta pana cand pariul este castigator, dubland de fiecare data miza. La realizarea pariului castigator se incepe din nou cu o pariere de 10 unitati. Aici intervine inspiratia fiecarui parior si ar fi foarte bine daca s-ar reusi castigul la cel mult a treia incercare.
Dar...mare atentie !!! Profitul este asigurat 100% dar acest tip de pariu presupune multi bani disponibili pentru a fi pariati deoarece, daca primele 5 pariuri sunt necastigatoare si abia al saselea este castigator este necesara o suma de 630 unitati ( de 63 ori suma pariata initial ), toate acestea pentru a se asigura un profit de 10 unitati.

Suma pariata: 10+20+40+80+160+320 = 630 unitati
Pariul castigator: 320 x 2 = 640 unitati

Si inca ceva: cotele trebuie sa fie in jur de 2.00 si in nici un caz sub 1.90 , pentru ca, in acest caz, chiar daca se castiga sa zicem la al patrulea pariu, se pierd bani si nu se castiga.

Suma pariata: 10+20+40+80 = 150 unitati
Pariul castigator: 80 x 1.80 = 144 unitati

Nota: unele case de pariuri interzic acest tip de pariere in care se incearca recuperarea sumelor pierdute prin dublarea mizei !
Valy70s
 
Mesaje: 8173
Membru din: Lun Feb 07, 2011 7:44 pm

Re: Strategii de pariere

Mesajde Valy70s » Vin Dec 09, 2011 9:10 pm

Sistemul 2

Exista in Europa cateva campionate in care ponderea rezultatelor de egalitate este foarte mare. Din studiile efectuate in anii precedenti, in Tialia serie A si serie B, in Franta I si II si in Spania Segunda , procentul rezultatelor de egalitate este in jur de 40% din totalul meciurilor disputate intr-o editie de campionat. Asta inseamna ca in fiecare etapa sunt meciuri in care probabilitatea unui rezultat final de egalitate este destul de mare , de multe ori ambele echipe multumindu-se cu cate un punct, ori pentru ca valorile sunt foarte apropiate ori pentru ca locurile din clasament in acel moment nu le obliga sa joace la victorie. Astfel de meciuri pot aduce un profit consistent intrucat cotele pentru X sunt de regula de peste 3.00. Sistemul este oarecum asemanator cu cel precedent doar ca difera sumele ce trebuiesc pariate.
Se pariaza pe un singur eveniment, de fiecare data pe pronostic X, si pe o miza initiala de 10 unitati ( RON, EURO, etc ). Daca pronosticul este castigator se obtine un profit de minim 20 unitati si se incepe din nou cu parierea pe un eveniment, miza fiind de 10 unitati. Daca pronosticul nu este castigator se alege un al doilea eveniment pe care se pariaza tot 10 unitati. Miza nu trebuie schimbata deoarece se asigura un profit de 10 unitati chiar si in acest caz, daca pariul nu este castigator. Daca si cel de-al doilea pariu este tot necastigator se continua in acelasi fel , pariind pe o miza de 20 unitati, apoi pe 30, pe 40, 60, etc, pana cand se realizeaza un bilet castigator. Este foarte importanta alegerea cu atentie a meciurilor in sensul ca trebuie ca meciurile sa fie foarte echilibrate si nici una din cele doua echipe sa nu fie obligata sa joace la victorie.
Bilet 1: 10 unitati....30 unitati castig = 20 unitati profit
Bilet 2: 10 unitati....30 unitati castig = 10 unitati profit
Bilet 3: 20 unitati....60 unitati castig = 20 unitati profit
Bilet 4: 30 unitati....90 unitati castig = 20 unitati profit
Bilet 5: 40 unitati....120 unitati castig = 10 unitati profit
Bilet 6: 60 unitati....180 unitati castig = 10 unitati profit

Profitul este asigurat daca este castigator unul din primele 6 bilete dar investitia totala este mult mai mica in acest caz decat in cazul sistemului prezentat anterior. Suma minima ce trebuie sa fie disponibila pentru o astfel de strategie este de 170 unitati ( in comparatie cu 630 cat era la sistemul anterior ). Si aici este nevoie de inspiratie si noroc dar si de multa rabdare, pentru ca nu sunt foarte multe meciurile in care ambele echipe isi doresc doar sa nu piarda meciul...
Valy70s
 
Mesaje: 8173
Membru din: Lun Feb 07, 2011 7:44 pm

Re: Strategii de pariere

Mesajde Valy70s » Sâm Dec 10, 2011 1:56 pm

Sistemul 3

Un sistem de pariere ceva mai putin cunoscut este cel in care pariorul isi alege una sau mai multe echipe din campionatele Europei si le urmareste indeaproape pe pe durata unei editii de campionat. Foarte multi pariori se indreapta catre o anumita casa de pariuri pentru ca aceasta are o oferta foarte bogata , cu foarte multe evenimente si multe tipuri de pariuri pentru fiecare eveniment. Aici este marea greseala pe care o fac acestia deoarece, cu cat oferta este mai bogata cu atat pariorul este mai indecis ( bagat in ceata ) pentru ca sunt foarte multe evenimente care la prima vedere par "sigure" , dar acesta nu va reusi sa le studieze amanuntit pe fiecare in parte. De aceea, uni jucatori isi aleg sa zicem, doua echipe de mijlocul clasamentului din doua campionate diferite. Presupunem ca echipele alese sunt Stoke City din Anglia si Parma din Italia. Pariorul respectiv se documenteaza foarte bine despre cele doua echipe, avand la dispozitiie informatii de ultima ora ( este important ca echipele alese sa fie din campionate importante pentru a avea cat mai multe informatii ), echipe probabile, jucatori suspendati, accidentati, prognoza meteo, etc. In acest fel , pariorul are mult mai multe informatii despre meciul ce urmeaza a se disputa decat oricare alt parior care joaca dupa o alta strategie sau care se bazeaza doar pe noroc. Este posibil ca la un moment dat, Stoke sa aiba doi dintre titularii de drept accidentari, plus un atacant devenit indisponibil in ultimul moment. Aceste informatii nu le detine decat cel care urmareste pas cu pas aceasta echipa si asta constituie un mare avantaj pentru el. Sa presupunem ca Stoke va avea pentru meciul urmator o cota de 1.70 la victorie. Cunoscand indisponibilitatile din echipa, pariorul care urmareste aceasta echipe poate juca linistit X2, acest pronostic avand cota 1.90 dar si o sansa mult mai mare sa se produca. Si in acest caz se va mazi miza la urmatorul meci in cazul in care pariul este nacastigator ( se va paria tot pe infrangerea lui Stoke ) , dar aceasta nu este neaparat sa se dubleze ci se va calcula ce miza este necesara pentru acoperirea pierderii anterioare si obtinerea unui profit.
O alta varianta este cea a parierii doar pe victoria echipei urmarite pe durata intregului campionat. Se pleaca de la o miza de 10 unitati iar in cazul in care echipa favorita nu castiga, se mareste miza la meciul urmator si tot asa pana cand echipa castiga, dupa care se incepe din nou cu 10 unitati. Este foarte important ca echipa sa fie de mijlocul clasamentului pentru ca o astfel de echipa nu va avea serii prea lungi nici de victorii dar nici de infrangeri consecutive, in schimb va avea cote destul de bune pentru victorie atat in meciurile cu primele clasate cat si cu echipele de la retrogradare. Iar o echipa de mijlocul clasamentului are de regula 12-15 victorii intr-o editie de campionat, deci tot atatea bilete castigatoare. Daca se pariaza dupa sistemul propus mai sus, marind miza la fiecare pariu necastigator pentru a obtine un profit de 10 unitati, la sfarsitul campionatului va exista un profit total de 120 - 150 unitati doar pariind pe acea echipa. Dezavantajul este ca trebuie multa rabdare, meciurile jucandu-se saptamanal.
Valy70s
 
Mesaje: 8173
Membru din: Lun Feb 07, 2011 7:44 pm


Înapoi la Sisteme si strategii de pariere, managementul banilor

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron