Serviciul oferit de pariuri-online.ro are drept scop informarea publicului care doreste sa participe la pariuri sportive
Meniu principal: Home | De ce pariuri online? | Dechidere cont | Agentii recomandate | Cardul Visa Electron | Linkuri
Live info: Clasamente | Live scores | Cote comparate | Trend cote
Info: Tips&tricks | Analiza meci | Management bani | Handicap | Handicap asiatic | Betting exchange | Pariuri sigure | Dictionar

Case de pariuri sportive

Discutii despre casele de pariuri, deschiderea conturilor, modalitatile de plata, intrebari diverse legate de agentii

Moderator: pariuri-online.ro

Case de pariuri sportive

Mesajde Valy70s » Joi Dec 08, 2011 8:03 pm

Pariurile sportive - scurt istoric


Casele de pariuri sportive sunt organizatii care analizeaza, determina si publica cote la diferite evenimente sportive, acceptand pariuri sportive de la clienti, clienti de la care colecteaza venituri provenite din pierderile acestora sau plateste castigurile.

Despre pariuri putem spune ca acestea exista inca din antichitate , cand luptele dintre gladiatori faceau deliciul asistentei iar cei bogati pariau pe cel care considerau ca va invinge in aceasta lupta. Pe masura trecerii timpului s-a pariat pe lupte de cocosi, curse de cai, de caini, pentru ca, odata cu aparitia si dezvoltarea fotbalului aceste pariuri sa cunoasca o dezvoltare de amploare. Primele case de pariuri au aparut la inceputul secolului 19 in Marea Britanie iar activitatea a fost interzisa in 1845 prin legea jocului, pariurile devenind astfel ilegale. Aceastea au functionat chiar si ilegal mai bine de 100 de ani pentru ca activitatea de pariere sa fie oficializata tot in Marea Britanie in anul 1961. In numai 6 luni s-au infiintat peste 10.000 de oficii de bookmakeri iar acestia au avut castiguri uriase in foarte scurt timp, drept pentru care statul a instituit un impozit de 30 % pe pariuri.
La inceput, pariorii ascultau la radio transmisiunile de la cursele de pariuri. Dupa anul 1971, odata cu transmiterea prin satelit, casele de pariuri au inceput sa ofere prin transmisii tv cele mai importante evenimente sportive pentru ca in zilele noastre toate agentiile de pariuri din lume sa poata oferi acest lucru. Internetul a revolutionat lumea si odata cu aparitia acestuia au luat fiinta si primele agentii de pariuri online, care au crescut foarte mult in popularitate de la an la an. In prezent exista in lume cateva mii de astfel de case de pariuri.
Valy70s
 
Mesaje: 8173
Membru din: Lun Feb 07, 2011 7:44 pm

Re: Case de pariuri sportive

Mesajde Valy70s » Joi Dec 08, 2011 8:33 pm

Pariurile sportive in Romania

Prima casa de pariuri ce a activat pe teritoriul Romaniei a fost "Horizont" societatea fiind cu capital slovac si care si-a inceput activitatea in Romania in anul 2000. Aceasta a activat pana in anul 2004 cand a fost inchisa de catre institutiile statului pentru falsificarea biletelor si insusirea de sume uriase pentru acea vreme.
La inceput pariurile sportive erau privite cu suspiciune in Romania, cei mai multi dintre amatorii de jocuri de noroc preferand celebrul "pronosport", un concurs saptamanal cu 13 meciuri propuse de catre Loteria Romana. Insa incet, aceasta activitate a inceput sa prinda contur iar in 2003, in weekend era coada la agentiile de pariuri mai ceva ca pe vremea lui Ceausescu la paine sau lapte. In primavara anului 2004, odata cu inchiderea Horizont, in Romania au aparut casele de pariuri ca ciupercile dupa ploaie asstfel ca la sfarsitul acelui an existau 37 de case de pariuri. Multe dintre acestea s-au desfiintat rapid pentru ca cei care le administrau nu se pricepeau la acesta afacere ce implica roscuri destul de mari iar cele care au mai ramas au fost inghitite de lansarea casei "ASTRA" , casa cu capital austriac si ungar, ASTRA fiind cea mai mare casa de pariuri ce a activat in Romania. Totodata, Loteria Romana a anuntat implicarea sa in pariurile cu cota fixa si la inceputul anului 2005 a luat fiinta celebrul "PARILOTO" existand astfel cate o agentie de pariuri la fiecare colt de strada.
In ultimii ani s-au dezvoltat foarte mult pariurile online , acestea fiind preferate de multi pariori din Romania, fiind mult mai comoda parierea din fata calculatorului. In plus, majoritatea caselor de pariuri online au si optiunea "LIVE" ceea ce face ca popularitatea agentiilor stradale ( clasice ) sa fie in scadere.
Valy70s
 
Mesaje: 8173
Membru din: Lun Feb 07, 2011 7:44 pm

Re: Case de pariuri sportive

Mesajde Valy70s » Joi Dec 08, 2011 9:01 pm

O poveste amuzanta...

Se stie ca romanul este inventiv mai ales cand vine vorba de bani , iar in randurile urmatoare o sa va povestesc o istorie amuzanta despre cum s-a furat legal la o casa de pariuri.
Asa cum am mai spus intr-un articol anterior, prin 2003-2004 pariurile sportive din Romania au luat amploare iar casele de pariuri au aparut peste noapte. Sistemul de functionare era simplu: casa de pariuri isi cauta colaboratori in toate orasele din tara iar acestia isi deschideau agentii in localitatile de domiciliu lucrand sub licenta casei de pariuri. La sfarsitul fiecarei zile se trimiteau catre casa prin fax sau e-mail, fisierele cu biletele jucate iar a doua zi, casa trimitea oferta zilei si biletele castigatoare din ziua precedenta. Fiecare agentie avea de regula doua ghisee cu 2 operatori, avand fiecare cate un calculator pe care era instalat un program ( soft ) , necesar pentru procesarea biletelor.
Un colaborator de la o agentie din tara ( nu dau nici numele agentiei si nici al casei de pariuri ) a reusit sa pagubeasca casa de pariuri in felul urmator: programul instalat pe PC era destul de rudimentar la vremea aceea si isi lua ora de la calculator. Astfel ca daca modificam manual ora de pe PC se modifica si ora de pe programul de pariere si implicit ora de pe biletul jucat.
Periodic ( cam odata pe saptamana ) colaboratorul respectiv inchidea unul din cele doua calculatoare pe la ora 14:00 si functiona doar cu celalalt calculator pana pe la ora 19:00. La acea ora, cand agentia era inca deschisa ( programul fiind pana la ora 20:00 ) deschidea din nou primul calculator dar ii seta ora ca fiind putin peste 14:00. Apoi plasa 10-12 bilete, majoritatea necastigatoare, dar cu unul din bilete cu un castig de 15-20 milioane lei , biletul fiind doar cu meciuri incheiate la ora 19:00 ( deci se cunosterau deja rezultatele finale). Aceasta stratagema s-a repetat vreme de cateva saptamani, timp in care colaboratorul a incasat cateva zeci de milioane dar in care si casa de pariuri a observat ca exista castiguri mari, in mod repetat, la aceeasi agentie. Stratagema a fost descoperita dar casa de pariuri respectiva nu a putut face nimic pentru a-si recupera banii pentru ca pe biletul de joc totul aparea ca fiind perfect legal. Singura masura ce a putut fi luata a fost rezilierea contractului de colaborare cu acea agentie.
In prezent nu mai este posibila o astfel de frauda pentru ca programul de pariere instalat pe PC isi "updateaza" automat data si ora de pe internet.
Valy70s
 
Mesaje: 8173
Membru din: Lun Feb 07, 2011 7:44 pm


Înapoi la Case de pariuri sportive online

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron