Afla totul despre studierea ofertelor, analiza diferitelor statistici si criteriile relevante la analiza unui meci. Numai la Pariuri Online!

» pariuri online: analiza unui meci

Dupa ce v-ati deschis conturi la mai multe agentii (ceea ca va asigura o gama mai larga de pariuri si maximizarea cistigului), urmeaza sa va familiarizati cu regulile si procedurile lor de pariere.
Apoi, este timpul sa analizati oferta de pariuri, alegerea meciurilor cu cote convenabile, studierea echipelor si stabilirea mizei pariului.

Studierea ofertelor

 • Inainte de toate, aruncati o privire pe ofertele agentiilor, comparati meciurile si cotele oferite. Un instrument folositor este betbrain, care va arata cotele comparate de la peste 120 agentii de pariuri.
 • Decizia de a paria pe un anumit meci depinde de intuirea unui anumit rezultat (care se bazeaza pe locurile ocupate in clasament, reputatia echipelor, etc.) si o cota convenabila oferita pentru acesta.

Analiza diferitelor statistici

 • Acesta nu este unicul criteriu in luarea unei decizii, insa va poate ajuta sa alegeti cind sinteti in dubiu in legatura cu un anumit rezultat
 • Se pot studia diferite clasamente (cu rezultate acasa sau in deplasare- exemplul clasic al echipelor foarte puternice pe teren propriu, in comparatie cu prestatiile din deplasare), tabele privind forma echipelor, rezultate directe din ultimii 3-10 ani, etc.
 • Acestea sunt si criteriile importante dupa care casele de pariuri isi stabilesc cotele.

Criterii relevante pentru analiza unui meci

 • Indisponibilitatile

 • - Este unul din cazurile in care pariorii au un avantaj asupra caselor de pariuri; acestea isi stabilesc cotele cu mai mult timp inaintea meciurilor, si nu isi actualizeaza neaparat cotele in functie de diferitele absente din loturile echipelor, care pot influenta in mod decisiv rezultatul final. Va oferim la "Forum" un capitol, actualizat la zi, dedicat indisponibilitatilor (accidentari si suspendari), din toate echipele, pentru cele mai importante campionate.
 • Tipul meciului

 • - Este o mare diferenta intre meciurile amicale, internationale, de cupa europeana sau nationala, de campionat etc.
  - Cupele Nationale sunt greu de prezis; daca in Anglia spre exemplu aceasta are inca importanta, in Franta sau Spania echipele puternice ii ofera rareori mare interes. Chiar si finalele de Cupa ofera de multe ori surprize foarte mari.
  - Alt exemplu ar fi meciurile internationale importante si echilibrate, in care victoria oaspetilor este mai rar intilnita.
 • Importanta meciului

 • - Echipele de top joaca un mare numar de meciuri in fiecare sezon, asa ca isi stabilesc dinainte competitiile carora le vor acorda prioritate. Adesea echipele mari parasesc devreme competitiile de mai mica importanta, cum ar fi cupele nationale. De asemenea, echipe preocupate de salvarea de la retrogradare pierd in fata unor echipe din esaloanele inferioare.
  - Derbiurile locale sunt alta categorie de meciuri speciale, greu de prezis. Meciuri ca Roma-Lazio, Torino-Juventus, Milan-Inter, Espanyol-Barcelona, Real Madrid-Atletico Madrid, Liverpool-Everton etc. sunt deschise oricarui rezultat, indiferent de locurile ocupate in clasament.
 • Perioada din sezon

 • - Meciurile din prima perioada a sezonului sint mai greu de prezis; multe echipe au facut schimbari de lot si pot aparea multe surprize.
  - La fel, finalul de sezon este mai dificil de pronosticat. Echipe angajate in lupta pentru salvarea de la retrogradare pot invinge echipe mai relaxate, de la mijlocul clasamentului, sau chiar echipe de top.
  - Atentie mare la perioada partidelor decisive din cupele europene! O echipa calificata dupa un meci greu in cupe poate pierde adesea dupa 3-4 zile in campionat, la o echipa mai slaba, din cauza deconectarii inevitabila unei reusite importante.
 • Forma de joc

 • - Este criteriul cel mai important dupa care agentiile isi fixeaza cotele.
  - Echipele in forma sunt cel mai adesea recunoscute de agentii si faptul acesta se reflecta in cotele oferite. O echipa primeste rareori o cota convenabila dupa 3 victorii consecutive.
  - Un scop de urmarit permanent este depistarea cit mai din timp a schimbarilor in forma unei echipe (de preferat inaintea caselor de pariuri). Aceasta analiza nu trebuie facuta numai pe baza rezultatului meciului, care poate fi influentat de sansa sau de greseli de arbitraj, ci si pe baza rapoartelor despre meci, a cronicilor si comentariilor etc.
  - In general echipele au serii de meciuri bune alternate cu serii de jocuri mai putin reusite, este extrem de important sa fie intuite din vreme aceste fluctuatii.
 • Istoria recenta

 • - Statistica meciurilor recente nu este decisiva in alegerea unui pariu, insa poate contribui la luarea unei decizii in unele situatii.
  - Exista echipe mari care au complexe fata de anumite echipe mici; la fel, echipele italiene se califica adesea in fata echipelor engleze.
  - Anumiti factori psihologici sau care tin de stilul de joc pot explica aceste aparente superstitii, de care insa citeodata e bine sa tinem seama.
 • Circumstante speciale

 • - Uneori ambele echipe sint multumite cu un rezultat egal, de exemplu, in special spre finalul de campionat. Casele de pariuri sint mereu atente la astfel de situatii, cind cotele sint micsorate semnificativ. O astfel de remiza este tipica campionatului italian, in schimb este rara in cel englez, unde fair-play-ul si orgoliul determina conduita echipelor.
  - Mai sint unele situatii specifice, cum ar fi schimbarea antrenorului, care de obicei este urmata de un reviriment al echipei respective.
  - La fel, sint situatii speciale in care se joaca fara spectatori sau pe terenuri neutre, ceea ce modifica performantele echipei gazda.